Sunday, October 17, 2010

Ai promis de nenumarate ori ca de fiecare data cand fie sufletul, fie trupul, te va durea, iti vei indrepta privirea catre Domnul si vei cere ajutor de la El. Insa de fiecare data tu incalci promisiunea aceasta, suflete iubit,
te indreptti catre oameni si ei, in loc de mangaiere, iti dau mai multe rani, in loc de un cuvant cald, arunca peste tine o ploaie de reprosuri, in loc de o privire blanda, te sageteaza cu ura lor. Nu ti-a ajuns suferinta de pana acum? Atata sange a curs din tine... inca simti ca mai ai putere sa mai induri si alte rani?
Poti sa-i iubesti pe toti oamenii cu aceeasi dragoste - si chiar trebuie sa-i iubesti - dar nu astepta niciodata nimic de la ei, fiindca in clipele tale cele mai grele vei fi mereu singur. Multi vor fi alaturi de tine la cele mai mari bucurii ale vietii tale si la cele mai impresionante succese, dar aproape nimeni nu va fi langa tine atunci cand vei suferi.

Thursday, October 7, 2010

Scris de mine

Daca nu avem credinta nu avem nimic. Noi aici pe pamant in fiecare zi trebuie sa punem samanta credintei, adica sa fim placuti lui Dumnezeu si cu cat facem bine, cu atat samanta da rod. Si lumina Lui este cu noi; credinta ne face sa vedem aceasta lumina care daca ramanem cu El, toata viata ne va lumina. Si Fiul Sau dand viata Sa, din iubire pentru noi toate a rabdat si ne-a scos pe noi din intuneric si ne-a aratat lumina cea adevarata pe care, daca o urmam nu ne vom “impiedica,, in viata noastra. Si a lasat sangele cel Sfant al Lui ca sa ne intaresca si El sa fie mereu in noi. El crucea nostra o ia impreuna cu noi in fiecare zi si nu ne lasa. Poti cunoaste pe Dumnezeu numai prin Sfintele Taine si tot prin ele primim Duhul Sfant, mai ales la Sfantul Botez, cand primim haina lui Hristos, haina alba si Duhului Sfant se asaza intr-u noi si ne calauzeste pe tot drumul vieti. Dumnezeu fiindca ne iubeste prea mult ne-a lasat libertatea sa alegem… Dar omul cum alege pacatul in viata sa mudareste mai mult sau mai putin haina pe care a primit-o la Botez. Biserica este casa lui Dumnezeu si arca de salvare a oamenilor. Prin preot ne vorbeste chiar El si cu ajutorul Duhului Sfant incelegem si indeplinim cuvantul Lui. Cand va veni Iisus la judecata sa fim treji ca sa ne bucuram acolo unde nu este durere si vom sta la pieptul Lui plin de iubire in imparatia Lui.

Din suflet

Pentru mine Dumnezeu este totul. Chiar ma gandesc in fiecare seara oare ce as fi fara El?. Cand sunt trista, vorbesc cu El ca mereu imi da putere si incep sa zambesc fara nici un motiv anume. Dumnezeu ne-a dat viata ca pe un dar. Ca noi sa ne apropiem mai mult de El ,nu sa ne indepartam. Ne plangem toti ca nu avem un prieten adevarat, dar nu-L cautam pe El .Biserica este casa Domnului,prin preot ne vorbeste chiar El. Sta si azi langa noi, dar noi suntem orbi si nu-L vedem. Iisus a facut totul pentru noi si noi nu suntem in stare nici macar sa fim buni. Am sa adaug niste cuvinte care nu sunt ale mele, dar imi plac foarte tare Pentru ce ne pornim in jos, de vreme ce El ne trage sus la Sine? Pana cand suntem sarmani, pana cand saraci? Cerul ne sta inainte si noi ne invartim pe pamant? Imparatia cerurilor ne e pusa in fata si noi alegem saracia de aici?Sf Ioan gura de aur. Acesta este adevarul. Nu cautam comoara cea vesnica care este chiar Dumnezeu Cautam numai aici pe pamant comori si mai devreme sau mai tarziu ramanem dezeamagiti.
Suferim din cauza noastra, noi suntem vinovati de suferinta ca nu-L cautam pe Dumnezeu
Nu stiu ce va fi dar eu de Domnul nu ma las!

Ca sa nu plangi vesnic,greu si dureros. Inima ti-o leaga numai de Hristos

In biblie scrie ca nici Fiul omului nu stie ziua aceia,ci doar Tatal. Daca am sti ziua zudecati ne-am indrepta toti... pararea mea si vad ca nu este numai a mea...:)

Anul 2012 va fi sfarsitul lumii

Pentru omul din zilele noastre nu mai conteaza ce spune Biserica, pentru ca ia de bun ceea ce spune cel despartit de ea. Desi Biserica afirma ca "de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal“ (Mt. 24, 36), sunt din ce in ce mai multe persoane care spun ca 21 decembrie 2012 este data precisa in care va avea loc sfarsitul lumii. Care este argumentul pentru aceasta data? Vechiul calendar mayas. Potrivit acestui calendar, solstitiul de iarna al anului 2012 va marca sfarsitul unei ere de 5.126 de ani.Pentru ca moartea nu este o abstractie ci o realitate si pentru ca anul 2012 ar aduce si moartea noastra, subiectul acesta are priza la public. Asa se face ca avem parte de filme cu acest titlu, de carti, de tot ce poate aduce bani.De ce nu trebuie sa credem ca anul 2012 va fi sfarsitul lumii? Pentru ca Hristos este absent din tot discursul despre sfarsitul lumii din 2012. E un sfarsit de lume fara implicarea lui Dumnezeu. Se pierde din vedere ca sfarsitul lumii va fi potrivit Scripturii la A doua venire a lui Hristos, urmata de invierea mortior si judecata universala. Mantuitorul spune: "Drept aceea, privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului“ (Mt. 25, 13), iar de aici reiese ca sfarsitul chipului acestei lumi poate fi si astazi. Asa ca orice crestin nu trebuie sa fie preocupat de "cand” (caci sfarsitul va veni pe neasteptate) ci de "cum” asteptam A doua venire a lui Hristos.Ceea ce nu intelege omul este ca sfarsitul lumii nu este dictat de el. Dumnezeu ii va pune capat lumii cand vrea, nu cand ii indicam noi sa faca acest lucru.Menirea omului nu este de a calcula timpul celei de A doua veniri a lui Hristos, de a face diferite scenarii pe aceasta tema, ci de a fi permanent pregatit pentru sfarsit. Desigur, ii este mai usor omului de astazi sa cunoasca data precisa a sfarsitului, ca pana atunci sa traiasca dupa cum doreste. E mult mai comod asa, spre deosebire de modul de vietuire pe care il cere Biserica - a fi permanent pregatiti de sfarsit.
Adrian Cocosila