Thursday, October 9, 2008

De-ai lua pe umar Crucea

..Ia-ţi crucea ta în fiecare zi... (Luca 9,23)

Înainte de a-ţi trimite Crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi atotvăzători, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cîntărit-o în mîinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decat o poţi duce.
Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvîntat-o şi ţi-a pus-o pe umeri.
Deci este a ta şi o poţi duce !Roagă-te ca Dumnezeu sa-ţi întărească umerii credinţei şi aşa urcand Golgota cu răbdare şi nădejde să ajungi să te bucuri de Înviere.

De-ai lua pe umar Crucea
http://www.youtube.com/watch?v=hS8VZYMW_AU
Rugaciunea de mai jos face parte din Acatistul Sfintei Cruci care se sarbatoreste pe 14 septemebrie. Este o pilda pentru viata noastra de aici. Fiecare om sa-si ia crucea si sa se bucure de povara ei. Nu trebuie sa asteptam ca viata sa ne fie usoara si nici sa ne intristam de greutatea ei. Parintele Mihail de la Biserica Sfantul Antonie de pe Sararie spunea duminica aceasta la predica ca multe sunt cererile credinciosilor, mai ales pentru aceasta viata, pentru sanatate si usurarea greutatilor. Dar daca am avea ocazia sa stam in fata Domnului si El ne-ar intreba “ce vrei omule?” cel mai important raspuns ar trebui sa fie: mantuirea! Pentru ca daca ne dorim mantuirea nu vom mai fi atat de legati de bucuriile trecatoare ale acestei lumi. Tot din predica parintelui am retinut ca nu intotdeauna ceea ce cerem in rugaciune este spre binele nostru. Domnul vede in profunzime nevoia noastra, stie ce are sa se intample cu viata noastra. Uneori se dovedeste eronata dorinta noastra si dupa un timp unii realizeaza ca ar fi fost pierduti daca Dumnezeu le-ar fi indeplinit acea dorinta adresata candva. De aceea, e bine sa cerem lui Dumnezeu in primul rand MANTUIREA, restul vine de la sine. Domnul stie mai bine decat noi de ce avem nevoie. Incredintati-va Lui!

No comments: